Akvarelkursus med Signe Parkins

For 14 dage siden var jeg på et dagskursus i akvarel med kunstner Signe Parkins. Jeg har fulgt hende i flere år på Instagram og er super begejstret for hendes arbejde og ikke mindst hendes akvarelteknik, så da muligheden bød sig for at komme på kursus hos hende i netop hendes akvarelteknik, ja så ville jeg med. Også selvom heldagskurser som udgangspunkt er for stor en mundfuld for mig. Men jeg er simpelthen så glad for at jeg deltog og holdt ud. Ud over at Signe Parkins er et virkelig behageligt og inspirerende menneske at blive undervist af, så fik jeg en akvarelteknik med mig som jeg ved jeg kommer til at benytte mig meget af fremadrettet. Jeg har godt nok ikke rørt mine tegnematerialer i snart halvanden måned (ud over kurset), men det er nu mest fordi jeg har bygget bloggen her op og efterfølgende kastet mig over broderi igen.

Signe Parkins kalder akvarelteknikken lavering, men sagde samtidig at det måske hedder lasering, det gør det ihverfald på svensk. Jeg har googlet mig frem til, at det er den teknik der på engelsk kaldes glaze. Pointen er at man arbejder i tynde lag af akvarel, der tørrer før man påfører næste lag. Det bliver virkelig smukt og jeg kan rigtig godt lide langsomheden i teknikken, der er lidt vanskelig og kræver en særlig tilgang. Det er ikke ‘bare’ at påføre flere lag akvarel ovenpå hinanden. Jeg tror jeg vil udfordre mit ‘arbejd på een ting ad gangen’-behov og forsøge både at brodere og øve mig på akvarelteknikken. Jeg håber bloggen kan hjælpe mig lidt med at jonglere med flere projekter på een gang.

Foto lånt fra Signe Parkins’ hjemmeside. Det er et opslag fra bogen ‘‘Blomsten der elsker mig’ med tekst af Hanne Kvist og illustrationer af Signe Parkins. Dén bog mangler i min samling og står øverst på min børnebogs-ønskeliste.
Her er jeg i gang med at øve akvarelteknikken i mindre felter. Der er nærmest kommet et lille værk ud af den øvelse. Efterårsfarverne har sneget sig ind i øvelsen. Noget af det der træder mere frem for mig i kraft af min blog. Jeg er særligt begejstret for teknikken fordi den åbner op for at skabe mange farvenuancer med få grundfarver.
Vi samledes flere gange for at se hinandens resultater og blive klogere på akvarelteknikken.
Kurset blev afholdt i Islands Brygges kulturhus. Lækkert lokale med god udsigt og dejligt kulturhus med god café.