Tuliplanlægning

I dag kom jeg i gang med at lægge tulipanløg i jorden. Det er ikke mit yndlings-havejob, for det er oftest koldt, vådt og kræver en upraktisk arbejdsstilling, men jeg elsker resultatet og tulipanen er en af mine absloutte yndlingsblomster. I år var første år uden den årlige tulipanfest efter at have prioriteret tulipaner hvert år i haven siden min havebegejstring tog fart i 2013-14. Der var endda et par år med meget ambitiøse haveplaner og mange hundrede løg. Oh, those were the days…

Jeg troede jeg kunne undvære dem…

Tulipanflor fra et par år siden, hvor der var et helt bed i haven udelukkende til tulipaner, der blev gravet op hvert år og udskiftet med nye løg. Det blev dog nedlagt fordi det var for krævende, men smukt var det!

Men jeg måtte bare erkende, at jeg savnede synet af de sprøde tulipaner her i foråret 2021 (ud over gengangerne i et enkelt bed) og jeg lovede mig selv, at der i 2022 skulle være tulipanfest i haven igen. Jeg bestilte allerede løg i maj måned og når man sidder der og drømmer og planlægger, er det nemt at glemme at løgene faktisk skal ned i jorden. I dag fik jeg 50 løg i jorden i det nyanlagte bed foran terrassen. Imorgen skal jeg have 20-30 løg mere i jorden, om kroppen vil – og når overskuddet er der skal resten i krukker og det er nemmere og jeg kan gøre det i drivhuset.

Jeg købte løg hos hollandske Tulipstore. Spændende udvalg, flotte og sunde løg.

Jeg havde holdt øje med vejret og vidste at i dag blev en god, solrig dag og at jorden var tilpas fugtig til at få løsnet jorden. Min tilgang er stadig, at haven så vidt muligt skal passe sig selv og de løg jeg lægger skal gerne holde nogle år. Sorterne er valgt derefter, så jeg kan nøjes med at supplere op fremadrettet. Forårsløg er også en af mine yndlings-tegnemotiver, og der skal uden tvivl både nogle løg og tulipaner med i mit første zine.

Copyright 2021 Monica Langelund

Hunden ville gerne være med, men hun troede løgene var store godbidder hun skulle tygge i, så hun røg ind i stuen mens jeg gravede i jorden. Nu er det bare at vente et halvt år og så glæde mig til 50 Queen of night skyder op i det nyanlagte staudebed. Jeg glæder mig. Til krukkerne har jeg valgt tulipaner der kun holder en enkelt sæson, men som kommer til at skabe maksimal forårsglæde i haven.